Om oss

Helsingborgs veterinärklinik är en fristående privatägd smådjursklinik. Vi som arbetar på kliniken är 5 veterinärer varav 3 med specialistkompetens, 10 legitimerade djursjukskötare, 3 djurvårdare och 2 receptionister. Vi arbetar för en bra djursjukvård genom att sörja för god kvalitet, tillgänglighet och kommunikation.

En mindre klinik gör det möjligt både för er som djurägare och era djur att få en god relation både med våra veterinärer och sköterskor.

Line

Line Elmgren

Line Elmgren är veterinär sedan 2008 och specialist inom hunden och kattens sjukdomar. Hon har arbetat många år på djursjukhuset i Helsingborg och senaste åren på en mindre klinik. Line är speciellt intresserad av mag- och tarmsjukdomar, ultraljud samt cancersjukdomar.

Hanna

Hanna Oest

Hanna Oest är specialist inom hunden och kattens sjukdomar. Hon har sedan 2004 arbetat på djursjukhuset i Helsingborg, först som djursjukskötare och sen 2009 som veterinär. De senaste åren har hon framförallt inriktat sig på ortopediska utredningar och kirurgi.

Marie

Marie Paulander

Marie Paulander är veterinär sedan 2012 och specialist inom hunden och kattens sjukdomar. Hon har arbetat många år på samtliga avdelningar på djursjukhuset i Helsingborg. Marie är speciellt intresserad av akutvård, vilket innefattar både medicinsk utredning, behandling och kirurgi.

Lynn

Lynn Larsson

Lynn Larsson tog veterinärexamen 2015. Lynn är särskilt intresserad av dermatologi (hudproblem) och odontologi (tandproblem). Hon tycker även om medicinska utredningar och har gått flera kurser i cytologi (diagnostik av celler). Det gör att hon via ett cellprov kan diagnosticera många av djurens vanligaste tumör- och hudförändringar direkt på kliniken.

Elina

Elina Arup

Elina Arup är veterinär sedan 2008. Hon har arbetat på både mindre och större kliniker. Elina är speciellt intresserad av kirurgi, ortopediska utredningar och endoskopi.

Louise R

Louise Ramlert

Linn

Linn Wikhamre

Jennie

Jennie Kull

Jennie Kull legitimerad djursjukskötare. Hon började sin karriär på djursjukhuset i Helsingborg 2003. Där har hon jobbat som ansvarig sköterska på både operation och poliklinik/akut. Sista året har hon mest tillbringat på en mindre klinik som klinikansvarig. Jennie hittar ni oftast på polikliniken eftersom hon brinner för mötet med både djur och djurägare och vill alltid det bästa för båda.

Lisen

Lisen Hallenborg

Lisen Hallenborg är legitimerad djursjukskötare. Hon har många års erfarenhet av djursjukvård både på djursjukhus och mindre klinik. Lisen har bred erfarenhet av djurvård och ett stort intresse för akutvård. Om ditt djur blir inskrivet på kliniken är det Lisen som tar hand om det.

Sandra

Sandra Halldén

Sandra Halldén är legitimerad djursjukskötare. Sandra hjälper gärna till med rådgivning och ni möter henne oftast i receptionen men i vissa fall även på polikliniken. Hon har många års erfarenhet av djursjukvård både på djursjukhus och mindre klinik. När ni kommer till oss är det vanligen Sandra som välkomnar er.

Emilie

Emeli Bromeé

Emeli Bromeé är legitimerad djursjukskötare. Hon har jobbat i många år på djursjukhuset i Helsingborg men även på Blå Stjärnan i göteborg. Emeli har omfattande vidareutbildning inom anestesi. Hennes hjärta slår lite extra för våra trubbnosiga vänner och hon har stor erfarenhet vad gäller narkos av dessa raser.

Anneli

Annelie Johansson

Annelie Johansson är legitimerad djursjukskötare och började arbeta på djursjukhuset i Helsingborg 2001. Annelie möter ni vanligtvis på polikliniken men är väldigt flexibel och därför kan man stöta på henne på samtliga avdelningar på kliniken. De inskrivna djuren är alltid i trygga händer på vårdavdelningen hos Annelie.

Sara

Sara Ålöw

Sara Ålöw jobbar som receptionist/administratör och när ni ringer, mailar eller kommer till kliniken är det ofta hon som hjälper er. Vill ni boka tid eller har frågor om t ex betalningar eller andra praktiska saker står hon gärna till er tjänst. Sara har tidigare arbetat bl a som operationssekreterare på djursjukhuset i Helsingborg, men även med receptions- och administrationsarbete inom humanvården.

Sara M

Sara Magnusson

Sara Magnusson är legitimerad djursjukskötare och började arbeta på djursjukhuset i Helsingborg 1996. Hon har under många år jobbat natt på djursjukhuset i Helsingborg och Hässleholm. Jobbet som nattsköterska har givit Sara en bred erfarenhet av djurvård, vilket gör att du kan möta henne på samtliga avdelningar på kliniken.

Tilda

Tilda Cedervall

Tilda Cedervall är djurvårdare på utökad nivå. Hon började att jobba på djursjukhuset 2016 samtidigt som hon läste djursjukvård på ridgymnasiet, tog studenten 2018. Tilda har jobbat mest på vårdavdelningen men även lite på operation. Tilda är väldigt flexibel och därför kan ni träffa henne på alla våra avdelningar.

Frida

Frida Pettersson

Frida Pettersson är djurvårdare på nivå 3. Hon har jobbat innom djursjukvården sedan 2013 och har jobbat på djursjukhus såväl som mindre klinik. Frida trivs på pol men har en förkärlek till röntgen. I de allra flesta fall är det Frida som tar hand om er när ditt djur kommer för röntgen till SKK.

Louise

Louise Knöös

Louise Knöös är legitimerad djursjukskötare och tog sin examen 2012. Hon har stor kunskap inom anestesi och hon trivs bäst när hon får söva djuren, övervaka deras narkoser och vårda dem efter deras operationer. Tänder är också ett av Louise specialintressen och hon är en ovärderlig del av vårt tandteam.

Yvonne

Yvonne Johnsson

Yvonne är legitimerad djursjukskötare och började sin karriär på Helsingborgs djursjukhus 1998. Arbetade de första åren på vårdavdelningen men efterhand blev det mest på poliklinik och röntgen. Hon har även några års erfarenhet av mindre klinik där ett av ansvarsområdena var inköp av läkemedel. Hon trivs bäst vid kontakten med djuren och dess ägare och träffas främst på polikliniken. Yvonne har ett stort intresse för internmedicin, framför allt mag och tarmpatienter.

Janet

Janet Lundin

Janet har arbetat med djursjukvård sedan 2015 på djursjukhuset i Helsingborg. Hon har bland annat arbetat som receptionist och med kundtjänst. När ni kommer till oss möter ni Janet i receptionen.

Jenny H

Jenny Hansson

Jenny Hansson är legitimerad djursjuksköterska och har många års erfarenhet av djursjukvård både på djursjukhus och mindre klinik. Hon har stor kunskap inom anestesi och trivs bäst på operationsavdelningen där hon får ta hand om djuren under och efter narkosen. Jenny har stort intresse för såväl tandpatienter som de övriga operationerna vi utför på kliniken.

Mette

Mette Frølund Tuominen

Mette Frølund Tuominen är legitimerad djursjukskötare som har sitt ursprung i Danmark där hon började att jobba på Århus Djursjukhus 2014. Mette har jobbat både i Danmark och Finland innan hon bestämde sig för att flytta till Sverige. Här jobbade hon på djursjukhuset i Helsingborg och därefter på smådjurskliniken i Ängelholm. Då Mette är väldigt flexibel kan ni möta henne på alla avdelningar men hennes hjärta brinner lite extra för operation

Sabina

Sabina Nielsen

Våra öppettider

Måndag - Fredag

8 - 17

Lördag

Stängt

Söndag

Stängt