Röntgen, Ultraljud & Laboratoriet

RÖNTGEN

Vi har direktdigital röntgen som används vid undersökningar av buken, lungor, leder och skelett. Röntgen används vid medicinska och ortopediska utredningar, men också vid röntgenundersökningar som ingår i SKK:s hälsoprogram (Höftled, armbågsled, knä).

För att få en bättre undersökning vid planerade röntgenundersökningar är det bra om ditt djur är fastande sedan 8 timmar. Ditt djur kan ha vatten framme som vanligt. Ditt djur kan behöva en lugnande spruta inför vissa undersökningar för att få optimala röntgenbilder.

Ultrljud

ULTRALJUD

I vårt ultraljudsrum utförs akuta och planerade ultraljudsundersökningar av bukhålans organ eller hjärta. Ultraljudet kan även användas vid koll av testiklar eller andra mjukdelar.

Bukultraljud: Ultraljud av buken är ett viktigt diagnostiskt hjälpmedel vid många medicinska utredningar. Ultraljudet ger oss en bra bild av bukhålans organ och används till exempel vid bedömning av njurar, urinvägar, livmoder, äggstockar, prostata, mjälte, lever, gallblåsa, lymfknutor, kärl, binjurar, mage och tarm. För att få en bättre undersökning vid planerade ultraljud av buken, är det bra om ditt djur är fastande sedan 8 timmar. Ditt djur kan ha vatten framme som vanligt.

Hjärtultraljud: Ultraljud av hjärta utförs på hund eller katt med blåsljud, eller vid symptom på hjärtsvikt.

LABORATORIET

I vårt interna labb analyserar vi de flesta blodprover som tas på kliniken, vilket ger en snabb diagnostik. Vissa prover skickas iväg till externa labb i Sverige eller utomlands